Psychotherapeut Johan SAMSON

Kinder- & Jongeren Psychotherapie

Psychotherapie

Wat is psychotherapie? Welke vormen van therapie? Wie kan bij mij terecht? 

Boek een afspraak

Wat is psychotherapie? 

Psychotherapie is het wegwerken van emotionele blokkades om zo ruimte te creëren voor verdere ontwikkeling.

Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. Gesprekken tussen de cliënt(en) en de deskundige hulpverlener staan centraal. De behandelingen zijn kort als het kan en langer als dat nodig is.

Bent u niet zeker of psychotherapie voor u of u kind de juiste aanpak is? Stuur dan snel een mailtje met je vraag. Dan kijk ik alvast even of u met psychotherapie geholpen bent. 

Stel u vraag

Welke therapie-vorm gebruik ik?

Ik zal gebruik maken van integratieve psychotherapie. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? In eerste instantie zal ik luisteren naar jouw verhaal en onderzoeken welke ondersteuning u nodig heeft. Dit vanuit een warme houding t.o.v. jou en zonder oordeel over jouw verhaal. Doormiddel van een goede observatie zal ik op zoek gaan naar de meest passende methode. 

Wat zijn mijn specialisaties?​

Een kort woordje uitleg

Ik ben gespecialiseerd in kinderen en jongeren.

 Meer specifiek kinderen en jongeren met hoogbegaafdheid of/en autisme. Dit omdat ik hierdoor het meeste geboeid ben. Laat je echter niet tegenhouden mij toch te contacteren indien u met een hulpvraag zit. Ook volwassenen met een jeugdige ingesteldheid zijn welkom. 

Maak snel je afspraak

Kinderen

Hieronder geef ik wat meer informatie over therapie aan kinderen. We stellen een paar belangrijke vragen en beantwoorden deze ook. Mochten er vragen zijn waar je nog geen ant

Is jouw kind gelukkig? 

Heb jij een stralend kind dat zich lachend een weg door het leven baant? Of maak je je zorgen om je kind en weet je niet goed hoe je het zelf kan oplossen? Dan ben je hier op de goe​de plaats. Samen met jou ga ik op zoek naar de passende oplossing!

Waarom? 

Kinderen groeien snel. Niet enkel fysiek maar ook qua persoonlijkheid. Tijdens de kinderjaren wordt het fundament gelegd voor de persoonlijkheid van je kind.

De wijze waarop je kind nu leert omgaan met tegenslagen bepaald hoe het later als volwassene in het leven zal staan. 


Kinderen worden gepest, hebben leerproblemen, angsten, moeten leren omgaan met verlies, leren assertief zijn, enz. Op het eind van de pubertijd wordt de balans op gemaakt. Is je kind zonder grote kleerscheuren kunnen opgroeien of niet?

Dit zal het verdere leven van je kind kleuren. 

Meer informatie

Het mooiste dat je een kind kunt geven... is een kans

0