Psychotherapeut Johan SAMSON

Kinder- & Jongeren Psychotherapie

Workshop: Verhoog je zelfvertrouwen! 

Zelfvertrouwen als basis voor je leven!

Zelfvertrouwen kleurt je als gehele persoon ...

Zelfvertrouwen werkt positief door in alle aspecten van je leven. Daarom is zelfvertrouwen de belangrijkste basis voor jou als persoon, waardoor je goed met je successen en vooral met tegenvallers in je leven zult omgaan. Ook zorgt zelfvertrouwen er voor dat je er op uit gaat en je mogelijkheden meer gaat ontdekken en ontwikkelen.

Het mooiste geschenk dat je je kind kan geven is zelfvertrouwen. Dat is vooral belangrijk als je een kind hebt dat van nature verlegen, bang of onzeker is. Maar ook kinderen die ogenschijnlijk heel stoer en onafhankelijk zijn, hebben een steuntje in de rug nodig. Je wil natuurlijk niet dat je kind een arrogant wicht wordt of een vervelende betweter.

Het mooiste geschenk dat je

je kind kan geven is

zelfvertrouwen! 

Workshop

Op regelmatige basis organiseer ik de workshop "ZELFVERTROUWEN bij kinderen".

Deze intense trainings-workshop wordt gegeven in groepssessies van 2 uur. Er worden 7 sessies aangeboden waarvan een laatste 'terugkom' sessie die enkele weken na de training plaats heeft. De bijeenkomsten worden niet wekelijks georganiseerd zodat er steeds voldoende 'oefenruimte' is om het geleerde in de praktijk om te zetten thuis en op school.

Tijdens deze interactieve workshop leren kinderen en jongeren in sneltempo de geheimen van zelfzekerheid. Naast theorie wordt de leerstof meteen in de praktijk gebracht. De nieuwe inzichten kunnen meteen op elkaar in een veilige sfeer worden uitgetest en ervaren. Het is de bedoeling dat de deelnemers tijdens de volgende dagen ook thuis en op school gaan oefenen.

Door heel veel zelf-overtreffingen en positieve ervaringen op korte termijn te kunnen meemaken groeit het zelfbeeld van de deelnemers razend snel! Het groepsgevoel van een groeiende groep werkt motiverend en controlerend, wat maakt dat iedereen actief aan de slag zal gaan. 

De workshop omvat enkele belangrijke onderverdelingen. Zo starten we, na een korte kennismaking, aan het hoofdstuk 'lichaamstaal'. Hier leren de deelnemers lichaamstaal lezen, en zelf gebruiken als werkinstrument. Naast de theorie gaan we ook meteen met elkaar aan de slag om te 'voelen' wat het effect is van een gecontroleerde lichaamstaal.

Om onze lichaamstaal te gaan controleren is het natuurlijk nodig dat we ons bewust zijn van onze verwachtingen. Daarom gaan we ook in op ons 'zelfbewustzijn' om dichter tot onszelf te komen. Deelnemers leren om zichzelf te zijn, en te leven volgens hun persoonlijkheid. Het is niet de bedoeling om onszelf te schikken naar de verwachtingen van anderen en levenslang het gevoel te hebben om 'iets' te missen. 

Vanuit dit gevoel van zelfbewustzijn leren we om in contact te treden met de andere. Hoe leg je contacten, hoe maak en onderhoud je vriendschappen, hoe wijs je iemand af, ect.

Eenmaal de deelnemers zich hebben eigen gemaakt om vanuit een zelfzekere houding in contact te treden met anderen, gaan we nog een stapje verder.

Hoe gaan we onszelf assertief gedragen? Hoe geeft je je eigen grenzen aan? Hoe zorg je ervoor dat je geen slachtoffer wordt van pesten? 

De bedoeling van de workshop is om een groeiproces in gang te zetten. Ook na de workshop zullen de deelnemers blijven groeien in zelfvertrouwen. Om dit proces te benadrukken maak ik gebruik van een 'terugkom' sessie.

Zoals je kan merken staat er erg veel op het programma. Daar zul je het ongetwijfeld wel mee eens zijn.

Een intensief programma vergt ook een intensieve medewerking. Het is dus niet aangewezen om les momenten te missen om geen achterstand tot de groep op te lopen. Deze cursus is geen buitenschoolse opvang maar hard werken, veel oefenen en uit de comfortzone treden. Inzet is dus een absolute vereiste!

Indien nodig is er ook de mogelijkheid om individuele sessies te volgen om persoonlijke belemmeringen weg te werken. (dit is niet inbegrepen in de prijs van de workshop)

Volgende workshops:

startdatum:

Momenteel geef ik geen groepssessies tgv Corona maatregelen. 

De bijeenkomsten zullen doorgaan op zaterdag, verspreid over 6 maand om een duurzaam resultaat te bekomen.

- voormiddag van 10 tot 12 uur. (groep 6 tot 10 jaar)

- namiddag van 13 tot 15 uur (groep 11 tot 14 jaar) 

Prijs: 300 euro (voor de volledige workshop van 7 sessies, telkens van 2 uur) - betalingsspreiding mogelijk.

Inschrijven via: [email protected] 

Er is een tussenkomst van de mutualiteit. Dit bedrag is afhankelijk van welke mutualiteit u heeft. Vraag gerust om meer info.